- 3 jajca
- 3 banane
- ščepec cimeta
- ščepec vanilije
- 1 korenček
- 1 dl kokosovega mleka (mogoče malenkost več)
- 50 g mletih mandljev
- 100 g kokosove moke (kar tisti kokosovi kosmiči so čisto ok)
- žlička pecilnega praška
- pest rozin
- pest brusnic
- orehi in mandlji za okras
Banane pretlačimo, dodamo rumenjake, cimet in vanilijo. Zmiksamo in dodamo nariban korenček ter kokosovo mleko. Mešanici dodamo mlete mandlje in kokosovo moko s pecilnim praškom. Premešamo, dodamo suho sadje in narahlo vmešamo stepen beljakov sneg.
Mešanico presujemo v pekač in pečemo na 160°C približno 1 uro (lahko tudi malo dlje).
Zelo fino. Brez dodanih sladil, vendar so kljub temu vse potrebe po sladkem zadovoljene. Tole bo zelo prijalo popoldne h kavici.
Sem pa ugotovila (ponovno!), da v kuhinji preživim bistveno več časa, če sem na paleoprehrani :). In to jaz, ki sem daleč od kulinaričnega guruja. Ampak je nekaj na tem, ko izločiš vse sestavine klasične hitre kuhinje - testenine, riž. Primoran si razmišljati z glavo, kaj boš dal v lonec, da boš vsaj približno zadostil brbončicam, ki se jim še cedijo sline po starem, sladkorja in žitaric polnem življenju.
Pa vendar - presenetljivo - uživam v tem.
3 komentarji:
Res je. Vsi, ki se želimo izogniti industrijsko predpripravljeni hrani, predvsem živilom, ki vsebujejo moko, smo primorani v kuhinji preživeti več časa, saj smo omejeni pri izbiri. Jaz sicer včasih jem tudi riž, če je že na mizi:) Včasih pa si kaj dobrega spečem, pa gre tudi lažje. Bananin kolač pa se lahko tudi zamrzne, da je pri roki, kadar ga rabimo. Všeč mi je okrasitev z mandlji in orehi;)
Vidiš, sploh nisem pomislila, da bi ga bilo možno zamrzniti. Sicer ga je pa prej zmanjkalo ;).
Sem se pa ravno danes pogovarjala, da omejena izbira hrane poveča kreativnost. Vsaj pri meni jo res ;).
Preizkusila sem recept, malenkost dodala, ODLIČEN je! Bom pokazala slikice na blogu s povezavo do tebe :)
Objavite komentar