četrtek, 27. marec 2014

Tečem z Julijanom (1. del)

Prvi trening je za nama. Včeraj sva takoj po prihodu domov izkoristila dokaj zadovoljivo vreme in preizkusila to naše novo čudo. Julijana sem dobro oblekla, sestrica mu je posodila svoj trak, da ga ne bi veter preveč božal po ušeskih, zavila sem ga v pisano odejo in bila sva pripravljena na odhod.


Pripravljen na odhod.

 Prvi kilometer je trajal nekoliko dlje kot ponavadi - malo zaradi dejstva, da teče pot večinoma po pločnikih in je zaradi tega treba bolj pazljivo sestopati na cesto, malo pa zaradi dejstva, da se na voziček šele navajava.
Najprej preizkus s fotografiranjem pred blokom, potem pa akcija.

Potem je zalaufalo. Še zmeraj z bistveno počasnejšim tempom, kot sem ga navajena, ampak voziček je lepo vodljiv, tudi klančki naju niso prehudo zmatrali. Tu in tam je bilo potrebno popraviti trakec, ki je zlezel na oči, kaj več pa ne. Julijan je prvo vožnjo odlično prestal, pritoževanja ni bilo niti za vzorec. Pravzaprav mu je nekajkrat vmes uspelo zadovoljno zavriskati.

Zadovoljni nasmešek.

S tekaškimi trasami v naši okolici sem nasplošno dokaj zadovoljna, saj so razgibane in težko se zgodi, da ne bi med polurnim tekom vsaj enkrat naletela na manjši ali večji klanček. Midva bova verjetno iskala manjše, ko bom trenirala sama, pa se bom podala tudi na težje terene. Prav tekaških prog pri nas ni, večinoma tečem kar ob cesti, na kar bo seveda potrebno sedaj še bolj paziti - če sem sama, se nepredvidenim situacijam bistveno lažje in hitreje umaknem.

Tekla sva z zelo počasnim tempom 6:38 min/km (predvsem zaradi zelo počasnega 1. kilometra, ki je trajal 7 minut, vsi ostali so bili v tempu približno 6:25 min/km) in v 35 minutah nama je uspelo nabrati 5,3 kilometrov. Ni slabo za prvič. Planirala sem sicer daljšo traso, vendar se nama je zaradi Julijanovega urnika hranjenja mudilo domov.


Ves čas sem imela vklopljeno aplikacijo Endomondo, da beleži rezultate.


Graf hitrosti in nadmorske višine.
 
Odločila sem se, da dva treninga tedensko namenim teku z Julijanom. Med tednom bova opravila krajši tek, med vikendom pa sledi daljša akcija. Glede na prvo izkušnjo menim, da nekih velikih problemov ne bova imela. Vsaj z Julijanove strani ne :).

Uživanje.


Še 5 tednov in pol do teka Wings for life.

5 komentarjev:

Pika pravi ...

Sori no, men se sam smeje, ko to berem ;) Še mal, pa bo carica obvladala bicikl in bo lahko poleg dirjala :D

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIII

Manca* pravi ...

Super sta!! :) Da bi le tudi vreme čim večkrat sodelovalo!

Sara Rupnik Mihelčič pravi ...

Zakon ste!

NaredilaAna pravi ...

waaaaaaaaaw kako sta pridna!!! superska res!!

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Pa ti si carica. Na kvadrat!