četrtek, 25. april 2013

Kokosove rezine (paleo/presno)

Če ti med paleo prehranjevanjem "pade cuker", je najbolj varna izbira nekaj presnega. Presnojedci večinoma uporabljajo za pripravo sladioc oreščke in suho sadje - vse to je dovoljeno tudi pri paleolitkanju. Ampak ne v prevelikih količinah. Treba je vedeti, da suho sadje vsebuje precej visok delež sladkorja.

No, kakorkoli, sama sem v tem času preizkusila ene par receptov in z gotovostjo lahko rečem, da so presni recepti eni redkih, ki ne morejo iti narobe. Tudi če nisi ravno velik talent za kuho. Tako da se vam splača potrudit. Okusi so sicer drugačni od sveže zapečenega hrustljavega croissanta ali domače potice in tudi izredno nasitne so sladice take sorte, ampak jaz sem se navdušila nad njimi. (Tudi moj dragi jih konzumira.)


Že pred časom sem naredila tele kokosove rezine. Recept najdete tu. Jaz sem edino prehitro obupala z miksanjem zgornje, kokosove plasti, zato je malo bolj groba. Okus je pa kljub temu super!


4 komentarji:

mojchka pravi ...

Paleo/presne sladice so res nekaj najboljšega!!!
Hvala za link na presno.si, te strani še nisem poznala!

Urska G. pravi ...

Tale stran je res luštna. Preizkusila sem tudi čokoslastno pito, bom objavila v eni izmed naslednjih objav.

Urška Majer pravi ...

Izgleda slastno :)

agata pravi ...

Sem bila tudi sama seznanjena s paleodieto in sem si rekla, da bom poskusila, sploh ker me večkrat "brez razloga" boli trebuh. Superca za tole, da bom imela kakšno pomoč pri receptih :)