nedelja, 21. april 2013

Aktivna sobota

Včeraj je bila naša sobota zelo, zelo aktivna. Dopoldne smo pripravili vse potrebno, nato pa jo mahnili v Ljubljano. Na 5. Formaraton, dobrodelni tek (letos bodo denar namenili otrokom, obolelim za rakom), ki je "odprt" 8 ur. Odtečeš toliko krogov, kot želiš.

Midve s Tinkaro sva enega in pol. Jaz bi jih sicer z veseljem več, ampak je naša pobalinka začela protestirati. Trasa je izjemno luštna, tako da grem drugo leto ponovno. Verjetno sama, naj se deca aktivno družijo z očkom :).




Po teku (res kratkem) smo šli na kavico v Čolnarno, pospremljeno s super čvekom z dvema mamicama, ki sta prav tako rodili septembra. Uživala bi še bolj, če me ne bi takooo zelo mučila alergija na cvetni prah. Vsako leto je hujše ...

Sprehod čez prešerca
Počitek po napornem dnevu :)



Kakorkoli, naš obisk Ljubljane smo zaključili s sijajnim kosilom na Starem trgu. Obvezno priporočam obisk! (To ni reklama, to je samo priporočilo navdušene obiskovalke.) Gostilnica se imenuje Marley&Me in je en mali draguljček v pestri ponudbi naše prestolnice.
Prilagam fotografije, da se sline ne bojo cedile samo meni ...




Čakanje na pojedino

Privoščila sva si mešano solato (precej bolj posebno kot klasične mešane solate).





Moj dragi si je zaželel žlikrofov z gobicami.




Sama pa sem užgala malo bolj paleo varianto: roastbeef na rukoli s krompirem (vem, ni paleo) in zelenjavo. In zmazala sem vse ;). Roastbeef je bil ravno pravšnji, fino roza barve na sredini, krompirček hrustljavo zapečen, kombinacija rukole in češnjevega paradižnika pa je postavila celotni jedi piko na i.


Zaključila sva s popolnoma nepaleo sladico - božansko čokoladno pito. (Za domov sva vzela še kos sadne skutne pite, ampak je bila še boljša od tele čokoladne - že skoraj težko verjet - in je zmanjkalo časa za fotografiranje).


3 komentarji:

NaredilaAna pravi ...

O bog kaksna pita!!! Prvic slisim za to gostilno... Bom vrgla oko na njo ko bom sla mimo, magari samo tole cokoladno bozanstvo vzamem ...

Urska G. pravi ...

Ana, res, čokoladno božanstvo. Mislim, da tako krhkega testa za pito še v življenju nisem okusila.

Urška Majer pravi ...

Tale čokoladna sladica pa res zgleda dobro :)