sreda, 9. april 2014

Piščančki (cakepop)

Pred kratkim sem kupila en čisto poseben modelček v obliki srca za oblikovanje cakepopsov. Na spletu sem opazila nekaj simpatičnih idej za dekoracijo cakepopsov, ki so privlačni tudi za najmlajše. Odločila sem se, da srčkasto obliko uporabim za živalice, ki so že skorajda značilne za tale čas: piščančke.


Se mi zdijo zelo fotogenični tile piščančki, upam, da jim v prihodnosti poiščem še kako živalsko vrsto za družbo.

Za recept sem uporabila tistega s kulinarike, le da sem ga zmanjšala in del moke nadomestila z mletimi orehi (sem želela uporabiti mlete lešnike, pa jih v trgovini niso imeli). Zdrobljen biskvit sem zmešala z mascarponejem in nutelo. Za moj okus je bil rahlo presladek, ampak še vedno za pojest :). (Drugič manj sladkorja!) Še zmeraj pa iščem čisto popolno razmerje za mešanico, da bojo popsi res popolni in nelomljivi.
Maso sem dala za nekaj časa na hladno, nato pa jo s pomočjo modelčka oblikovala v srčke.

Modelček v obliki srca
Srčki so šli čez noč prezimovat v zmrzovalnik, naslednje jutro jih je namreč čakalo oblivanje.

Tokrat sem čokolado barvala s posebnimi barvami znamke Wilton. Glazura je izpadla res lepa, čista, brez kakršnihkoli lis in nepravilnosti. Za kljunček sem uporabila rdeče srčke, perje pa je nastalo iz pisanih oranžno-rdečih mrvic.


Naša najmlajša jih je takoj prepoznala; je kazala na njih in govorila: "Ko-ko-ko." Kaj dolgo sicer niso zdržali, smo jih hitro pospravili na varno v želodčke.



9 komentarjev:

Manca* pravi ...

Luuuuuuuškani so! :)

sANJARIJE pravi ...

Čudoviti so:)

DB pravi ...

Super si se tole spomnila. Izvedba pa odlična!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Nobel!

Marta pravi ...

Moj poklon - nastale so prave umetnije :)

Barbara pravi ...

Jaz naredim kar maso za rumove kroglice (ali rafaelo), tudi gre :) Drugace pa zgledajo fantasticno, res lusni :)

Maja Vidmar pravi ...

Iiii, so luštni :-) jih je kar škoda pojesti! Super ideja za naslednje leto!

Maja Vidmar pravi ...

Aja, kako si pa wiltonov preliv pripravila? Moja ena in edina izkušnja je bila katastrofalna :-)

Urska G. pravi ...

Maja, čokoladni obliv vedno pripravljam tako, da čokolado drobno nasekljam, potem pa jo talim v mikrovalovki na nizki temperaturi. Na cca. 30 sekund jo vzamem ven, premešam in postavim nazaj. Traja kar en čas, da se raztopi, je pa res lepa. Dodajam pa tudi palmovo mast (paramount kristale. Ko je bila čokolada raztopljena, sem samo še dodala wilton barve (ampak res malo količino, ker so precej intenzivne). Potem sem samo še premešala in je bilo to to.