ponedeljek, 7. oktober 2013

Ploden september

S tole objavo sicer malo zamujam, ker je september že mimo, ampak je pa zato bolj sladko podoživljati spomine.

September je pri nas zelo rodoviten mesec. Že zelo hitro začnemo proslavljati - v prvi tretjini otvori sezono Tinkarin in Julijanov stric, slab teden kasneje njun dedek, potem se pa praznovanja kar vrstijo. Najprej očka, dan za njim Julijanova in Tinkarina teta, še en dan kasneje Tinkara in njen pradedek. Zame je zato september precej stresen mesec - si predstavljate, kako najti način za obdarovanje te mini množice :).

Kakorkoli že, ker je naš očka dan po Tinkarinem rojstnem dnevu odpotoval čez veliko lužo, smo imeli malo praznovanje en teden prej.
Kaj pa dela tale svetleča stvar na sredini torte?
Tortica je bila ravno pravšnja za namakanje prstov.

Mmmm ...
Še bolj zanimivo je pa bilo vse ostalo, kar se dogaja na kmetiji :).

Muuucaaaa (psički so sicer zanimivi, a samo od daleč)

Zabava
Popoldansko uživanje v razširjeni zasedbi


Tudi bratec Julijan je užival. Malo je pel, malo smo ga vrteli ...
Pri mamici je najbolj fajn

Draga moja mala deklica!

Hvala, ker nam že več kot eno leto lepšaš dneve. Vsak dan se čudim tvojemu bliskovitemu napredku in radoživosti. Si naše malo sončece, polno brezmejne energije in nežnosti, ki jo včasih izraziš na malce bolj intenziven način :). Čeprav si stara komaj eno leto, si včasih z bratcem presenetljivo zrela, ga nežno pobožaš, ponavljaš moje gibe, da ga pomiriš, in zelo sočutno jočeš z njim, če je treba.
Neverjetna si, a veš? Včasih je dovolj le moj drobcen pogled, da s svojim žarečim nasmehom razsvetliš celo sobo. Način, kako mi pritečeš v naročje, zaupljivo in brez vsakega dvoma, da te ne bi ujela, mi pospeši srčni utrip za nekaj sekund. Samo malo me objameš, na hitro in z vso močjo, potem pa se odpraviš naprej - raziskovat širni svet, zate še čisto nov, lep in nepokvarjen.
Hvala ti, moja mala učiteljica. Z bratcem sta me naučila več kot vsa leta šolanja. Naučila sta me biti pozorna na malenkosti, drobne stvari, ki morda na prvi pogled niso pomembne. Naučila sta me vztrajnosti in nežnosti. In ljubezni. Take ljubezni, za katero bi bila pripravljena dati tudi svoje življenje.
Moja mala piška, naj bo svet popustljiv do tebe, čisto malo trd, da ti da moči, a kljub temu lep in svetel, kot je zdaj. Naj nikoli ne usahneta tvoja razigranost in živahna radovednost. Upam, da bova s tvojim očkom pomagala ohraniti tvojo nedložno otroškost čimdlje.

Radi te imamo, Tinkara!

Tvoji mamica, očka in bratec Julijan
Vse najboljše!

6 komentarjev:

DB pravi ...

Zelo lepa objava. Tudi fotke so posebne.

with passion by kras pravi ...

Čudovite fotografije z vsebino. Slastna torta, vse najboljše mali Tinkari.
Imaš pa res pester september ob toliko slavljencih. Pri nas se začne z januarjem in nadaljuje skozi celo leto, razen julija in oktobra.
prisrčen pozdrav,
Ljuba

Pika pravi ...

carica Tinkara, zakon si. Sicer pa, rodila si se v tako familijo, da ti drugega ni preostalo ;) Da pašeš k princu Julijanu.
UŽIVAJTE!!!

mami in ati pa ... dobr sta to zrihtala, obakrat ;)

Mateja H. pravi ...

Lepi, lepi in res čudovita družina!

Neža pravi ...

Kako lepo, čutno in iskreno napisano. Tako, kot znate le mame.
Vse najboljše, mala velika Tinkara! :)

Urska G. pravi ...

Hvala vsem za vaše prekrasne komentarje!