sreda, 12. junij 2013

Paleošmorn

Ali carski praženec, če uporabim bolj knjižni izraz. Kakorkoli, to je ena mojih najljubših paleojedi za zajtrk. Ali večerjo.


Priprava je zelo preprosta. Sestavine tudi. Če želite biti ORTO paleojedec, samo izpustite agavin sirup (še posebej, če so banane fino zrele).

Sestavine preprosto pretlačite in premešate. Lahko izpustite jagode ali pa namesto njih dodate rozine, suhe brusnice, maline, borovnice, oreščke ... Jaz tu in tam dodam malo kokosove moke.
1. Pretlačite banano. 2. Dodajte par jagod in pretlačite. 3. Posujete s pol žličke cimeta, ščepcem vanilije in žličko agavinega sirupa (po želji). 4. Mešanico premešate in je pripravljena.
Jaz to mešanico zmeraj pečem v teflonski ponvi, ker se precej rada sprijema. Sem že poskušala narediti paleopalačinke, ampak so bili vsi moji poskusi neuspešni (uspejo mi le take mini palačinke). Šmorn se speče bistveno hitreje in z dosti manj kompliciranja.
V vročo teflonko dajte konček kokosovega masla in ko se raztopi, dodajte mešanico (jaz kar z žlico).

In to je vsa umetnost :). Zelooo, zelooo dobre so tele palačinke, če kokosovo maslo zamenjam s kakavovim. Takrat mi cela kuhinja diši po čokoladi.

Pa dober tek!

1 komentar:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Čisto nek nov način priprave stlačenih banan. Super, hvala za recept .)