četrtek, 17. januar 2013

Preprosta obleka za dojenčico

Prav na silo sem ga zdramila iz zimskega spanja. Moj šivalni stroj namreč. Enkrat septembra je namreč legel k spanju pravičnega, nato sem ga čisto na kratko uporabila decembra, da sem sešila čeveljce iz prejšnje objave, zdaj - ko zunaj na veliko naletava sneg - pa sem ga malo bolj konkretno uporabila.

Že dlje časa sem si na spletu ogledovala čudovite šiviljske projekte in ker je za deklice dosti lažje šivati kot za dečke, sem med oceanom DIY oblekic izbrala tole kvadratno oblekico. Nisem sicer naredila točno take, kot je na povezavi, pravzaprav sem to spletno stran uporabila bolj za merilo in izdelavo kroja. Mislim, da je bol to daleč najlažji šiviljski projekt, tako da jo priporočam vsem, ki se šele učite šivati (tako kot jaz).

Izpadla je pa takole. Meni se zelo dopade, še posebej blago (čeprav ga je mož označil kot blago za predpasnike :P). Ker nima fiksnih naramnic, temveč satensast trak, jo bo naš mali model lahko nosil še kar nekaj časa.



Gledanje v ogledalo :)
Na obešalniku


Tale projekt me je tako navdušil, da sem po ambulantnem pregledu z Julijanom na URI Soča skočila še na hiter obisk v Kilometer (hala A, BTC). Iz trgovine sem prišla za 40 EUR lažja in z naslednjim izplenom. Kaj sem naredila z njim, pa več v eni od naslednjih objav ;).

2 komentarja:

Plutka. pravi ...

Čudovita na kvadrat! Bravo.

mtka uri pravi ...

joj, cartkana oblekica. se bolj cartkana puncka <3