petek, 2. maj 2014

Tečem z Julijanom (9. del)

Včeraj sva imela z Julijanom generalko. Odlično se je odrezal, bil je priden cel čas teka. Tudi vreme je bilo več kot popolno, ne prevroče, ne prehladno. Pa še sonček nama je sijal.

Če ni zraven fotografa, se je treba znajti po svoje :).
Tekla sem z lahkoto, bi brez problema naredila še enkrat toliko. Vendar je treba včasih ravnati po pameti in hraniti moči za kdaj drugič. V najinem primeru za nedeljski tek na Wings for Life.

Tale voziček Benecykl je res super. Po cesti teče z lahkoto, lepo je vodljiv in odziven. Morda bi malce spremenila edino sedalni del, ki je sicer odličen za otroke, ki so normalno razviti, za našega Julijana, ki se zna včasih kar močno zategovati in zvijati, se pa tu in tam pokažejo malenkosti, ki bi se jih še dalo izboljšati. Recimo bolj poglobljeno sedalo, da bi bila kolena malce bolj dvignjena in ritka nekako "v koritu" (ne vem, kako se naj drugače izrazim). Težavico smo rešili z blazino, ki smo jo vzeli iz njegovega vozička, bi bilo pa fino, če bi že bilo v paketu :). Ta problem zadeva večinoma uporabnike, ki imajo otroke s posebnimi potrebami (pa še to tiste, katerih otroci imajo specifiko zategovanja - še posebej, ko so nemirni), drugače je voziček idealen.


Kakorkoli, tale generalka je potekala popolno. Samo upam, da bo Julijan v nedeljo tudi tako pripravljen za celotno stvar. Pretekla sva dobrih 5 kilometrov in pol v 33 minutah in 26 sekundah. Najin povprečni tempo je značal 6 min/km, kar je kar lepo. Če bi s takim tempom tekla eno uro, bi pretekla 10 kilometrov.
Ni nekih grozno velikih nihanj v samem teku, sva tekla kar lepo enakomerno ves čas, zadnji kilometer pa sva malo pospeševala.
Še par dni in tek Wings for Life bo tu. Midva sva pripravljena. Se vidimo v nedeljo?


Ni komentarjev: