ponedeljek, 17. februar 2014

Cakepops - prvi poskusi

Zdaj je čas izpitnega obdobja, kar v veliki meri botruje tudi pomanjkanju objav na mojem blogu. Hkrati pa me ponavadi sredi največjega učenja prime, da se lotim projektov, ki sem jih imela na svoji to-do listi že precej časa. Kot da bi imela takrat, ko imam najmanj časa, največ ustvarjalnih idej.

In sem se jih lotila. Cakepopsov namreč (ali tortic na palčki, če jih poimenujemo po slovensko). Odkar jih ponujajo v dveh od treh največjih trgovskih centrov v Celju, sem bila zvesta porabnica - ni minil teden, da jih ne bi kupila.

Za svoj rojstni dan sem se odločila, da si jih naredim sama.

Sama receptura ni bistveno zahtevna, je pa res, da potrebujete ogromno potrpljenja. Danes ne bom lepila receptov in fotografij procesa izdelave (bom morda v eni od naslednjih objav), ampak bom samo na kratko opisala mojo prvo izkušnjo.

Naredila sem čisto osnovni biskvit (pobran iz kulinarike), ga zdrobila (zmlela), nato pa vanj vmešala mascarpone, malo nutele in sladke smetane. Mešanico sem dobro pregnetla, naredila kroglice jih ohladila. Potem se je pa začela zabava :).
Najzamudnejši del je namreč oblivanje cakepopsov s čokolado (jaz sem jo raztopila v mikrovalovki - mešati jo je potrebno vsakih 30 sekund, se pa ne pregreje za razliko od čokolade, topljene nad soparo). Malo sem se tudi igrala z dekoriranjem. Uporabila sem kombinacijo bele in temne čokolade.

Sama izdelava je krasno prikazana na slovenskem blogu Tasty & Tempting.

Tule so moji čisto prvi poskusi.




Ker mi je prva serija dokaj uspela (vsaj glede na odzive poskuševalcev), sem se lotila nove runde. Tokrat sem uporabila malce drugačno kremo - mascarpone in precej tekoč jagodni pire za bolj sadni okus. Ker so bili cakepopsi namenjeni za "ladies night", so temu primerno roza barve ;). (Uporabila sem rdeče barvilo v gelu - vodnega raje ne uporabljajte, ker se čokolada sesiri.) Dekorirala sem z vrečko in kovinskim nastavkom s tanko okroglo konico.




Pa vi? Ste že poskusili cakepopse?

13 komentarjev:

DB pravi ...

Za prvič so vrhunski! Pa tudi za drugič, tretjič, itd

Anonimni pravi ...

Uau, popolni so! Vse pohvale!
lp, S.

sANJARIJE pravi ...

Super so ti uspeli že prvič, ta druga runda pa je že prva mojstrska.
Enkrat sem že delala cake popse in mogoče se jih spet lotim za hčerin rojstni dan.

sANJARIJE pravi ...

Super so ti uspeli že prvič, ta druga runda pa je že prav mojstrska.
Enkrat sem že delala cake popse in mogoče se jih spet lotim za hčerin rojstni dan.

anja pravi ...

Živjo. Na temle blogu se oglašam prvič, ga pa že kar nekaj časa rada prebiram. :)
Tud sama sem se lotila izdelave cake popsov, prvič pa sem jih jedla tudi na ladies nightu. :)
Tvoji izgledajo res, res lepi. Sploh tisti iz druge runde so čudoviti. :)

Manca* pravi ...

Uau! Bom poskusila. :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Bravo, imaš pa natančno roko! Krasni so, prva runda zelo, druga zelozelo :))

*Urška* pravi ...

Izgledajo mojstrsko narejeno in še slastno za povrhu.
LP,Urška

Riba pravi ...

Odlični so! Prav profesionalni! Sploh tisti zadnji za ladies night, kaka dekoracija! :)
Jaz sem jih delala dvakrat, ampak ta tretjič bom rabila ogromno potrpljenja. Jih pa niti ne morem jest, ker so se mi tako zamerili med samo izdelavo.

Urska G. pravi ...

Oh, hvala za vse te krasne komentarje! Meni jih je prav fino delat, samo čas si pa res moram vzet.

Sandra pravi ...

Kako lepi cakepopsi! Tudi jaz sem jih nekaj časa nazaj delala in niso uspeli niti približno tako elegantno♥ :)

NaredilaAna pravi ...

Superski!!!! PPM (pravposebnamami :) ) katero čokolado uporabljaš ? kuverture? jim kaj dodaš? hvala!!!

Urska G. pravi ...

Za vsak slučaj odgovarjam še tule:

na začetku sem delala obliv iz mešanice čokolade in olja, nazadnje pa sem olje zamenjala s palmovo mastjo (paramount kristali) - se jo naroči preko neta. Obliv je s palmovo mastjo res lep, popoln.

Čokolado uporabljam pač tisto, ki se znajde v moji košarici :). Ponavadi je mešanica Lidlove 150-gramske čokolade (ima dober okus, one cenejše mi niso tako všeč) in Sparove ali Mannerjeve kuverture. Talim jo pa kar v mikrovalovki - jo pa res velikokrat vmes premešam. Nad vodno kopeljo ne upam, ker imamo indukcijo in je nisem ravno navajena :).